easyserv_logo_green_black

Vår historia

EasyServ startades 2013
Easyserv Sweden AB har sedan starten byggt upp en serviceplattform som kombinerar två skilda teknikgrenar: kyl- och värmepumpsteknik samt maskin-kommunikation M2M. Med över 20 års erfarenhet i dessa branscher såg vi ett behov av att förbättra hur service kan levereras på ett effektivt sätt, och på så sätt förbättra driftsekonomi och livslängd på dessa maskiner. Vi kallar det för "Connected Service".

Grundarna Jonas, Peo, Lars-Åke och Janne
Grundarna Jonas, Peo, Lars-Åke och Janne

Idéerna bakom produkten
Redan 2010 när utvecklingsingenjören Per Ola Persson var delägare i Energimannen IVT-Center AB  kände han att det borde gå att förenkla vardagen för serviceföretagen.  Exempel på återkommande problem som branschen brottas med är:

  • Fullbokad kalender vintertid, mycket övertid och stress. Varför? De flesta fel på värmepumpar upptäcks när det är kallt och värmepumparna går på full kapacitet.
  • Kunderna blir irriterade på grund av längre väntetider och svårigheter att kontakta servicetekniker och boka service / reparation i tid.
  • På sommaren var det för lite att göra för att sysselsätta serviceteknikerna.
 Peo drog slutsatsen att om värmepumpsföretaget kunde detektera fel direkt när de uppstod så skulle de kunna repareras direkt i god tid innan vintern.  Eftersom han inte hittade någon existerande lösning på problemet föddes idén om att ta fram en ny produkt. Bolaget startades 2013 när Peo mötte Jan Rademaekers , Jonas Åkerlund och Lars-Åke Ekstrand, alla ingenjörer verksamma inom produktutveckling och kommunikation. Bolaget har också anställda samt ett antal samarbetspartners som bidrar till bolagets utveckling.

Delägare
Förutom delägarna ovan så är också Nicolas Hassbjer, Tequity AB samt Peter Hansson, Husdata AB delägare.

Affärsidé
EasyServ AB utvecklar en Internet of Things-plattform som effektiviserar det dagliga arbetet för värmepumpsserviceföretag och fastighetsägare, genom att enklare och effektivare kunna optimera, felsöka och serva sina och sina kunders värmepumpar.

Vision
Vi bryr oss om varje värmepump, alla värmepumpar skall ha en optimal totalekonomi och driftsäkerhet.

Värdegrund

  • Starkt kundfokus
  • Ärlighet mot kund & personal
  • Innovativt tänkande
  • Jordnära & långsiktiga

Hitta till oss!

Linjegatan 3D, 302 50 Halmstad
Tele: 035-710 11 50
info@easyserv.se

Kontakta oss
Fyll i formuläret nedan, eller skicka ett mail till info@easyserv.se
Du kan också ringa oss på 035-710 11 50

Nyheter

Följ oss och få alla nyheter på vår Facebooksida