easyserv_logo_green_black

Emission och nya delägare

EasyServ AB tar in nytt kapital för att digitalisera värmepumpsbranschen
ALMI Invest går tillsammans med ett antal kända affärsänglar in som delägare i EasyServ Sweden AB, bolaget tillförs 5,1 mkr.

Ny affärsmodell i traditionell bransch
EasyServ utvecklar produkter och tjänster för att på ett bättre sätt hantera service och underhåll av värmepumpar för villor och fastigheter och på så sätt minska energiförbrukning, minska reparationskostnader och förlänga livslängden på kundernas värmepumpar.
Med det tillförda kapitalet kommer EasyServ bredda sitt produktutbud samt att öka etableringstakten, först och främst i Sverige, men på sikt även utomlands.
Med modern teknologi som exempelvis machine learning och AI kan vi automatiskt analysera, jämföra och hålla koll på tiotusentals värmepumpar och se till att dessa fungerar så bra som möjligt och till lägsta möjliga driftskostnad”, säger bolagets VD och grundare Per Ola Persson.

Förutom att koppla upp och analysera värmepumpar är det viktigt att våra kunder kan få bra och effektiv hjälp med att underhålla, reparera och förstå sina värmesystem. Här avser EasyServ att inom kort lansera ett flertal olika tjänster med syftet att förbättra och göra sådana tjänster mer lättillgängliga.


Bra mix av erfarna investerare
Sedan starten 2014 har bolagets grundare finansierat bolaget och sedan 2016 är Nicolas Hassbjer (Tequity AB) en av delägarna. Nicolas säger att “EasyServ har en tydlig profil mot energibesparing och hållbarhet. Det i kombination med användandet av modern teknologi och ambitionen att vara disruptiva i en marknad som är i behov av förändring gör att jag ser en lovande framtid för EasyServ”.

Att ALMI Invest väljer att investera i vårt bolag ser vi som ett kvitto på att det vi håller på med är rätt. ALMI tillsammans med övriga affärsänglar tillför viktig kompetens och nätverk för att ta bolaget till nästa nivå”, säger Per Ola Persson.

Björn Westman, Investment Manager på Almi Invest säger att “EasyServs tänk kring digitalisering av värmepumpsbranschen är spännande och öppnar upp många intressanta möjligheter. Vi ser fram emot att följa bolaget på dess resa mot att förändra en bransch där behovet av nytänkande är stort”.