Blogg – Easyserv
Easyserv
Det här är del 5 i en serie där vi beskriver de vanligaste felen på värmepumpar och hur du kan undvika dem. Detta är en av de vanligaste felorsakerna på värmepumpar idag, och som påverkar både energiförbrukning, servicebehov och livslängd på värmepumpen.

Läs mer

Det här är del 4 i en serie där vi beskriver de vanligaste felen på värmepumpar och hur du kan undvika dem. Varför blir det fel på givare, vad händer då & vad kan du göra för att undvika problem med givare?

Läs mer

Fritidshuset är förmodligen frizonen du åker till för att koppla av. Din oas där du kanske har minst teknik och vill vara offline under vissa perioder. Men visst tänds en gnista när vi börjar fundera kring att övervaka och styra värmepumpen. Kanske ännu mer när du vet att du inte är på plats.

Läs mer

CIRKULATIONSPUMP. En värmepump finns i de flesta fall minst två cirkulationspumpar, en för värmesystemet och en för borrhål (bergvärme) eller för utedelen (luft/vatten). En cirkulationspump går många timmar på ett år, ca. 3-5000 timmar. Därför krävs det i många fall utbyte inom 6-10 år då dessa slits ut.

Läs mer

VÄXELVENTIL. Ett av de absolut vanligaste felen på en värmepump är en kärvande växelventil. Men vad är egentligen en växelventil och vad fyller den för funktion i värmepumpen?

Läs mer

KOMPRESSOR. Ett fel som ingen värmepumpsägare vill drabbas av är tyvärr ett inte helt ovanligt scenario - kompressorn går sönder. Kompressorn är hjärtat i värmepumpen, den komponent som är absolut nödvändig för att se till att värme och varmvatten produceras på ett ekonomiskt sätt.

Läs mer

En värmepump behöver regelbunden tillsyn för att fungera effektivt över hela sin livslängd. Traditionellt har man löst detta genom regelbunden service, men nu erbjuder vi på Easyserv dig helt nya möjligheter att hålla din värmepump i fin form.

Läs mer

Klyschigt, men så är det! Vi presenterar stolt vår nya hemsida, ny grafisk profil där både färg och form fått sig ett rejält lyft och snart är vår rykande färska app live. Du kan förbeställa Easyserv nu och bli först med den nya appen. Så fort appen finns i App Store och Google Play börjar det roliga och du kan hålla koll på din värmepump i appen samtidigt som den analyseras av Easyserv dygnet runt.

Läs mer

Har du någon gång undrat om din värmepump fungerar som den ska? Kommer den hålla hemmet varmt hela vintern? Är den rätt inställd? Drar den mer än den behöver? De flesta värmepumpsägare funderar på dessa frågeställningar då och då, värmepumpen är trots allt oftast hushållets enskilt största förbrukare av el.

Läs mer