Easyserv

Frågor & svar

Ja, det kan du. Du behöver kunna ta bort frontplåten på din värmepump samt bryta strömmen till den. Är du osäker eller får problem hjälper dig gärna via t ex ett videosamtal.

Kortfattat så går installationen till så att du tar av fronten på värmepumpen, bryter strömmen och lokaliserar rätt plint att ansluta kablaget på. Kablaget dras lämpligtvis genom befintligt hål i toppen på värmepumpen. En mobiltelefon används sedan för att ansluta till produktens WiFi- accesspunkt. Via mobilens webbläsare ställer du in värmepumpsmodell och slutför/verifierar installationen.

Hur du installerar varierar mellan olika värmepumpsmodeller, för att se installationen för just din värmepump kan du gå till vår supportsida.

All övervakning och underhållsservice är positiv för din värmepump. De fördelar vi ger dig är att vi tar hand om övervakningen åt dig. Du behöver alltså inte bli expert på att tolka den ganska komplicerade driftinformationen från värmepumpen, utan det gör vi. Med hjälp av smarta algoritmer analyseras värmepumpen dygnet runt och vi jämför hela tiden din värmepump med andra likvärdiga värmepumpar och du får förslag från våra experter på åtgärder. Detta är det unika med vår lösning.

Genom att se till att värmepumpens inställningar är så korrekta som möjligt så blir den mer effektiv och slits mindre. Det gör att uppkopplade värmepumpar i genomsnitt håller 2-5 år längre innan det är dags att byta. Bra för plånboken, bra för miljön! 

Energibesparingen varierar beroende på din värmepumps skick och driftsförutsättningar men en vanlig besparingsnivå är 10-20% av värmepumpens drivenergi. Din värmepump står normalt för 60-80% av husets elförbrukning. Sedan sparar du också pengar på färre reparationer och mindre service, då de små felen upptäcks innan de hinner bli stora, samt att en värmepump som mår bra är mer driftsäker. Även värmepumpens livslängd påverkas positivt med ett antal års längre livslängd.

Easyserv kan koppla upp i princip alla luft/vatten-, frånluft-, jord- och bergvärmepumpar och som är mellan 0-18 år gamla.

Värmepumpen är tillförlitlig, men den går 7-10 gånger fler timmar på ett än vad bilmotorn i din bil, och bilen servar du årligen. Drygt 70% av de värmepumpar vi kopplar upp ger vi optimeringsförslag inom 2-4 veckor. Vill du leva hållbart och ekonomiskt så ska din värmepump ha regelbunden översyn. Med Easyserv är den övervakad och analyserad dygnet runt.