FAQ – Easyserv
Easyserv

Vanliga frågor & svar

Värmepumpen är tillförlitlig, men den går 7-10 gånger fler timmar på ett än vad bilmotorn i din bil, och bilen servar du årligen. Drygt 70% av de värmepumpar vi kopplar upp ger vi optimeringsförslag inom 2-4 veckor. Vill du leva hållbart och ekonomiskt så ska din värmepump ha regelbunden översyn. Med Easyserv är den övervakad och analyserad dygnet runt. 

Energibesparingen varierar beroende på din värmepumps skick och driftsförutsättningar men en vanlig besparingsnivå är 10-20% av värmepumpens drivenergi. Din värmepump står normalt för 60-80% av husets elförbrukning. Sedan sparar du också pengar på mindre reparationer och service, då de små felen upptäcks innan de hinner bli stora, samt att en värmepump som mår bra är mer driftsäker. Även värmepumpens livslängd påverkas positivt med ett antal års längre livslängd. Du kan räkna ut hur mycket du kan spara genom att klicka HÄR

Easyserv kan koppla upp i princip alla luft/vatten-, frånluft-, jord- och bergvärmepumpar och som är mellan 0-18 år gamla. Här kan du kolla vilka pumpar vi har stöd för.

Genom att se till att värmepumpens inställningar är så korrekta som möjligt så blir den mer effektiv och slits mindre. Det gör att uppkopplade värmepumpar i genomsnitt håller 2-5 år längre innan det är dags att byta. Bra för plånboken, bra för miljön! 

All övervakning och underhållsservice är positiv för din värmepump. De fördelar vi ger dig är att vi tar hand om övervakningen åt dig. Du behöver alltså inte bli expert på att tolka den ganska komplicerade driftinformationen från värmepumpen, utan det gör vi. Med hjälp av smarta algoritmer analyseras värmepumpen dygnet runt och vi jämför hela tiden din värmepump med andra likvärdiga värmepumpar och du får förslag från våra experter på åtgärder. Detta är det unika med vår lösning.

Om du lägger ca. en 100-lapp i månaden på din värmepump så kommer du får mer pengar över till annat. Risken för höga elräkningar och dyra reparationer minskas och du kommer få lägre total driftkostnad på ditt värmesystem.

Funderar du över något annat?

Vi finns tillgängliga i chatten, via mejl och telefon.
Välkommen att höra av dig!

Funderar du över något annat?

Vi finns tillgängliga i chatten, via mejl och telefon.
Välkommen att höra av dig!