Pressmeddelande

2021-01-29

Anette Laurell är sedan januari 2021, ny VD för Easyserv AB. Anette kommer senast från ett start-up och dessförinnan som VD för Somna AB. Med sig har hon en bred erfarenhet av affärsutveckling, marketing, product management och go-to-market från Getinge, Comfort Audio, Duni och Alfa-Laval.

– Jag vill att många fler värmepumpsägare ska upptäcka värdet av Easyserv:s tjänst där vi inte bara förmedlar data och driftstatus till kunden, utan även ger rekommendationer för att möjliggöra optimering och vid behov felsöka. Ett väldigt enkelt sätt att ta hand om, och ha koll på sin värmepump. Lite som Doktor.se och Kry, fast för värmepumpar.

Om Easyserv

Easyserv erbjuder online-övervakning av värmepumpens data som kontinuerligt jämförs med historisk loggad driftinformation. Analys-verktyget är ett effektivt sätt att identifiera avvikelser och felsöka för att i många fall kunna åtgärda på distans. En värmepump med rätt inställningar ger en högre genomsnittlig verkningsgrad och utsätts även för mindre slitage. För kunden innebär det lägre energiförbrukning över tid, minskade servicekostnader och en längre livslängd på värmepumpen. 

Easyserv:s digitala serviceteknik erbjuder övervakning av de flesta värmepumpar som idag finns på marknaden. Mellan 60-80 % av en villas energiförbrukning används för att driva en installerad värmepump. Minskade driftskostnader och en ökad förväntad livslängd av värmepumpen är incitament för att optimera systemet genom att preventivt analysera data.

Bolaget driver utveckling och support från Halmstad. Easyserv har sin grund i behov som grundaren såg efter varit verksam i värmepumpsbranschen i femton år och har tillsammans med övriga grundare lång erfarenhet av att utveckla IoT-produkter. Företaget har idag sex anställda.